T-Meeting 2018

T-Meeting bij Attila 2018

Op Tweede Pinksterdag was het dit jaar raak. Een schitterend zonnige dag, af en toe veel wind maar bovenal een hoop mensen op de been en veel lachende gezichten. Normaliter worden er tijdens de T-Meeting uitsluitend korte afstanden afgelegd, ook wel de sprintdisciplines genaamd. Dit jaar werd er de 1500 meter aan toegevoegd omdat zowel Robin als Rick zich konden kwalificeren voor respectievelijk het WK voor junioren in Tampère (Finland) en het EK onder 18 in Györ (Hongarije).

Rond 16:00 was het eindelijk zover. Beide mannen hadden er naar toe geleefd en stonden ´op scherp´. Als kers op de taart had A.V. Attila de zeer gerespecteerde haas Bram Som weten te strikken om de eerste 1000 meter gladjes te laten verlopen. Robin moest 3:46 lopen om zeker te zijn van z´n WK-ticket. Hij werd rond 1000 meter gelost en wist het door Bram aangegeven tempo zo mooi te continueren dat hij de laatste meters met het zicht op de tijdsmeter met volle overtuiging tegemoet liep. Met een tijd van 3:42:60 liep  hij niet alleen een dik PR maar behaalde hij ook zijn zo gewilde WK-ticket.

Rick snelde ook in een PR over de finish maar kwam nog net te kort voor zijn kwalificatie. Gelukkig komen er nog wat kansen in de komende weken, dus dat zal ook goed komen.