Trackmeeting Utrecht & Tilburg Ten Miles

Deze week stonden er 2 wedstrijden op het programma. Als eerste liep ik vrijdag de 5000m bij de Trackmeeting in Utrecht. Vooraf hadden we met de haas van dienst afgesproken om rondjes van 70 seconden te lopen. Nadat de haas zijn werk had gedaan gingen we met een klein groepje samenwerken om het tempo hoog te houden. Met nog 800m te gaan ging het tempo flink omhoog, gevolgd door een harde laatste ronde. Gelukkig kon ik aan het langste eind trekken en kwam ik na 14:28,02 als eerste over de finish. Dit is een nieuw PR en de snelste jaarprestatie bij de Junioren A.

 

Zondag stond de Tilburg Ten Miles op het programma. Ondanks dat ik vrijdag al een wedstrijd had gelopen, was ik gemotiveerd om ook hier weer hard te lopen. De 5km had dit jaar een nieuw parcours, daardoor was het voor het publiek goed toegankelijk om aan te moedigen. Na een solo race kwam ik na 14:45 als eerste over de streep. Deze tijd is een nieuw PR op de weg.

 

Aankomende zaterdag sta ik aan de start van de Kramp Run 5km. Met de twee wedstrijden van afgelopen week in mijn achterhoofd, ga ik daar vol motivatie naartoe!